Проект «Стіна»: НАБУ перевіряє фірми з ознаками фіктивності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект «Стіна»: НАБУ перевіряє фірми з ознаками фіктивності

Казна та Політика
358
В рамках кримінального провадження щодо розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна», детективи Національного антикорупційного бюро вивчать деякі компанії, які, на їхню думку, мають ознаки фіктивності.
Про це йдеться в рішенні Солом’янського районного суду міста Києва.
Розслідуванням встановлено, що протягом 2015-2017 років з рахунку першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби перераховувалися державні кошти в рамках проекту «Стіна» на рахунки в тому числі ТОВ «Будцентр Вітязь», ТОВ «АЗІ», Чернігівського облавтодору, які в подальшому були перераховані за нібито виконання робіт на рахунки ТОВ «Ейр Трейд».
Допитаний в ході розслідування директор «Ейр Трейд» Роман Комарницький пояснив, що фірма власними силами жодних робіт не виконувала, а перерахувала отримані держкошти на рахунки ТОВ «Тім Констракшн», що також підтверджується банківською випискою за рахунком ТОВ «Ейр Трейд».
Як встановлено, «Тім Констракшн» зареєстровано у Києві на вул. Євгена Сверстюка, 21, офіс 71, а «Ейр Трейд» за цією ж адресою, але в офісі 75. Крім цього, директори та засновники цих фірм зареєстровані на території Донецької області, що дає підстави вважати, що вони є пов’язаними особами.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас