Малу приватизацію в Україні частково проводитимуть за допомогою Blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малу приватизацію в Україні частково проводитимуть за допомогою Blockchain

Фондовий ринок
209
Державне підприємство СЕТАМ, що реалізовує арештоване майно за допомогою технології Blockchain, приєднається до Prozorro.Продажі у процесі реалізації всіх активів, в тому числі підприємств малої приватизації.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.
Зазначимо, що «Prozorro.Продажі» та СЕТАМ — дві інноваційні системи, що забезпечують реалізацію майна з максимальною прозорістю та мінімальними можливостями для корупції. Проте вони підпорядковуються різним відомствам: Prozorro — Мінекономіки, а СЕТАМ — Міністерству юстиції.
«Шляхом довгих переговорів ми прийшли до спільного знаменника: майданчик OpenMarket приєднується до ProzorroПродажі в реалізації усіх активів, зокрема малої приватизації, майна збанкрутілих банків, прав оренди тощо», — заявив заступник міністра економіки України Максим Нефьодов.
«Входження СЕТАМ у сферу продажу підприємств під час малої приватизації допоможе державі вилучити якнайбільше коштів», — заявив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.
Також повідомляється, що обидві системи електронних торгів підписали дорожню карту про співпрацю.

Довідка Finance.ua:

  • СЕТАМ — це державне підприємство, створене з метою здійснення електронних торгів конфіскованим майном. В основу торгів покладено технологію Blockchain​.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас