В українця викрали Bitcoin в "особливо великих" розмірах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українця викрали Bitcoin в "особливо великих" розмірах

Кримінал
1473
Поки в Південній Кореї переживають злом криптовалютної біржі, в Україні сталося пограбування на 158 Bitcoin.
Так, за даними Opendatabot, у судовому реєстрі з’явилася справа з клопотанням правоохоронних органів про тимчасовий доступ до речей і документів осіб, які пограбували громадянина на 68 млн гривень, де основною цінністю була криптовалюта, пише “Сьогодні”.
23 травня слідчий подав клопотання до Печерського районного суду Києва про тимчасовий доступ до речей і документів осіб, які пограбували громадянина. Серед викрадених цінностей були iPhone, MacBook, 800 доларів і 158,89 Bitcoin. Крадіжку класифікували як “особливо велику”.
У судовому рішенні зазначається, що потерпілий зустрів грабіжників на парковці торгово-розважального центру. Там потерпілого силоміць посадили в машину і відвезли в гараж, де і сталося пограбування. Загальна сума пограбування склала 68 028 198 гривень. Основною цінністю були Bitcoin, їх вартість на момент пограбування становила 68 005 843 гривень.
“Зазначені особи, незаконно утримуючи потерпілого в гаражному приміщенні, шляхом вимагання заволоділи майном останнього, а саме: телефоном iPhone, телефоном Sony, ноутбуком MacBook, 800 доларами США та 158,89 Bitcoin, тобто майном на загальну суму 68 028 198,8 гривень, яка станом на момент вчинення кримінального злочину в більш ніж 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та відповідно до примітки 4 ст. 185 КК України вважається особливо великою за розміром”, – йдеться в судовому рішенні.
Суд надав слідчому дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів підозрюваних, а саме до інформації оператора мобільного зв’язку.
Зазначимо, поки що статус криптовалют в Україні залишається невизначеним, технологія біткойна – блойкчейн – набирає популярності. Причому Україна в цьому питанні – серед 14 світових лідерів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас