На ринку не прогнозується дефіцит пшениці - Мінагро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку не прогнозується дефіцит пшениці - Мінагро

Аграрний ринок
156
З початку квітня 2018 року на території України спостерігалися випадки посухи, однак червневі опади стабілізували ситуацію і вивели більшість областей із зони ризику, — йдеться в повідомленні прес-служби Мінагрополітики.
Як розповідають в міністерстві, незважаючи на те, що деякі області на півдні і сході країни залишаються без опадів, прогноз врожаю залишається на рівні минулого року — у форматі «60 млн тонн +».
«Так сталося в цьому році, Запорізьку область обходили абсолютно всі дощі, їх навіть менше, ніж на території Херсонщини, де локальні зливи все ж таки відзначалися. Це не є абсолютно критичною ситуацією, просто в деяких областях буде отримано менший урожай ранніх колосових зернових», — прокоментувала ситуацію керівник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко.
За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, враховуючи успішну перезимівлю озимих і запаси весняної вологи, які позитивно вплинули на початок збиральної кампанії, серйозних зниження врожайності зернових не очікується.
«У зв’язку з тим, що опади вже почалися, ми очікуємо, що в загальному підсумку валовий збір ранніх і пізніх зернових буде приблизно на рівні минулого року», — підкреслив заступник міністра.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас