Starbucks прискорить оптимізацію мережі кав'ярень у США, буде більше заохочувати акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starbucks прискорить оптимізацію мережі кав'ярень у США, буде більше заохочувати акціонерів

Фондовий ринок
2691
Американська Starbucks Corp. має намір прискорити оптимізацію мережі кав’ярень у США в наступному фінансовому році, а також збільшити обсяг коштів, що спрямовуються на заохочення акціонерів.
Компанія планує закрити приблизно 150 кав’ярень в найбільш густо охоплених регіонах США в 2019 фінроці, який стартує в жовтні 2018 року. У минулому Starbucks закривала на рік в середньому не більше 50 кав’ярень, які показували слабкі результати.
Мережа зосередиться на відкритті точок в найменш освоєних нею регіонах країни, йдеться в прес-релізі Starbucks.
Крім того, компанія має намір сповільнити темпи видачі нових ліцензій на відкриття її кав’ярень, в тому числі в аеропортах і супермаркетах.
Серед інших стратегічних ініціатив Starbucks – розвиток цифрових можливостей і програм заохочення для клієнтів мережі кав’ярень, які, як очікують у компанії, додадуть 1-2 процентні пункти до темпів зростання її порівнянних продажів у США в 2019 фінроці.
Starbucks чекає, що реалізація стратегічних ініціатив приведе до зростання доходів, і це дозволить компанії збільшити суму, що спрямовується на заохочення акціонерів у формі викупу акцій і виплати дивідендів у період до кінця 2020 фінроку до $25 млрд з запланованих раніше $15 млрд.
Рада директорів Starbucks схвалила 20%-ве збільшення регулярних квартальних дивідендів. Компанія виплатить дивіденди в розмірі $0,36 на акцію за підсумками третього кварталу, поточного фінроку.
За останні три роки Starbucks відкрила понад 2 тис. нових кав’ярень в США, в зв’язку з чим багато експертів почали говорити про перенасиченість ринку.
В цілому в США в даний час працює близько 14,3 тис. кав’ярень Starbucks, що вище від числа ресторанів McDonald’s.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас