ЄС зробив перший крок до збільшення вартості шенгенських віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС зробив перший крок до збільшення вартості шенгенських віз

Особисті фінанси
1240
Євросоюз готується внести зміни до Шенгенського кодексу. Посли ЄС схвалили проект реформи, тепер його має розглянути Європарламент разом з Радою ЄС.
Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.
“Буде проведена модернізація візової політики ЄС, що дозволить підвищити безпеку і розширити наявні інструменти для розв’язання проблем міграції”, – йдеться в повідомленні.
Вартість в’їзних документів буде збільшена з €60 до €80, “щоб держави-члени Євросоюзу могли більшою мірою покривати витрати на оформлення віз”. Згідно з реформою, що перебуває в процесі підготовки, заявки на отримання віз можна буде подавати в період “до шести місяців і не пізніше ніж за 15 днів до поїздки”.
Реформа передбачає встановлення між країнами ЄС «узгодженого підходу до видачі багаторазових в’їзних віз для постійних мандрівників з позитивною історією». Період, на який європейська влада може видати їм шенген, може поступово збільшитися від одного до п’яти років.
“Ефективне управління міграцією включає в себе забезпечення того, щоб держави, які входять до ЄС, могли вислати тих, хто не має права на перебування”, – йдеться в повідомленні Ради.
Нові правила оформлення віз “нададуть ще один інструмент для відповіді на дії тих третіх країн, які не хочуть повертати своїх власних громадян”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас