Американка судиться з NASA через місячний пил — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американка судиться з NASA через місячний пил

Світ
663
Мешканка американського штату Теннесі подала позов проти Американського космічного агентства NASA з дещо незвичною вимогою. Сенс її полягає в тому, що вона хоче залишити собі ампулу з місячним пилом, яку астронавт Нейл Армстронг свого часу подарував її сім’ї.
Лаура Мюррей Чикко отримала цю ємність в 1972 році у віці 10 років від своєї матері, яка сама раніше отримала її в подарунок від Нейла Армстронга. Армстронг був близьким другом чоловіка матері цієї жінки, який викладав на факультеті авіаційної і космічної техніки Державного університету Цинциннаті.
У доданій записці легендарний астронавт корабля Аполлон від руки написав: “Для Лаури Енн Мюррей – Бажаю щастя – Нейл Армстронг, Аполлон 11”.
Але, незважаючи на наявність такого письмового документа, NASA наполягає на тому, що всі місячні проби є власністю США, у зв’язку з чим приватні особи не мають права володіти фрагментами Місяця, за винятком декількох кілограмів ґрунту, що безоплатно видані (і видаються досі) в лабораторії і музеї по всьому світу. Тому Чикко і звернулася до суду, щоб, врешті-решт, остаточно і вже в судовому порядку з’ясувати відносини власності – кому ж належить ця ампула розбрату.
«Лаура легально отримала цей матеріал від Нейла Армстронга, тобто він належить їй. І ми хочемо цей факт закріпити в юридичному порядку», – сказав її адвокат Кріс Макхай виданню Tech Times.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас