Провідні країни не готові до нової кризи — екс-глава Мінфіну США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні країни не готові до нової кризи — екс-глава Мінфіну США

Світ
1029
Розвинені країни погано підготовлені до чергової рецесії економічно і політично, і центробанкам слід остерігатися підвищення процентних ставок, просто щоб трохи зупинити інфляцію.
Про це попередив колишній міністр фінансів США Лоуренс Саммерс, передає Bloomberg.
“Наслідки нового економічного спаду перевершать і значно перевищать будь-які несприятливі наслідки, пов’язані з прискоренням інфляції до рівня трохи вище 2 відсотків”, – заявив Саммерс.
Саммерс виступив з такою заявою, в той час як найвпливовіші регулятори світу починають відмовлятися від екстраординарної підтримки, яку вони надають економіці своїх країн з початку фінансової кризи 10 років тому.
Федеральна резервна система США минулого тижня підвищила процентні ставки на чверть процентного пункту і просигналізувала про прискорення темпів посилення монетарної політики в майбутньому, а ЄЦБ оголосив, що приступить до згортання програми викупу облігацій.
Саммерс сказав, що процентні ставки навряд чи повернуться до історично нормальних рівнів до чергової рецесії, в зв’язку з чим центробанки не зможуть відреагувати з тією силою, яка буде необхідна для ефективної боротьби зі спадом.
Новий спад посилить популізм і протекціонізм, що набирає обертів в багатьох країнах розвинутого світу, додав він.
“Надзвичайно важливо якомога довше уникати в доступному для огляду майбутньому чергового економічного спаду”, – сказав Саммерс, закликаючи центробанки поряд з їх стандартними повноваженнями щодо забезпечення цінової стабільності проводити політику підтримки максимально стійкої повної зайнятості.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас