У Києві почали по-новому реєструвати новонароджених — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почали по-новому реєструвати новонароджених

Особисті фінанси
1296
Новонароджених у Києві почали реєструвати онлайн прямо в пологовому будинку. У понеділок Мін’юст презентував пілотний проект в столичному пологовому будинку №5, пише Сьогодні.
Як розповіли у відомстві, реєстраторів забезпечили планшетами, за допомогою яких вони миттєво зможуть зареєструвати малюка. Для цього потрібна згода батьків, їхні паспорти, ідентифікаційні коди та свідоцтво про шлюб.
“Якщо раніше сервіс з отримання свідоцтва про народження займав добу, то зараз це можна зробити за кілька хвилин”, — заявив голова Мін’юсту Павло Петренко.
Таке свідоцтво про народження буде електронним, а якщо ж батьки захочуть отримати паперовий варіант, вони можуть зробити це на наступний день у пологовому будинку, замовити доставку кур’єром або особисто відвідати будь-яке відділення рагсу.
Крім того, фахівець Мін’юсту в пологовому будинку зможе відразу зареєструвати і місце проживання малюка, подати електронну заявку на отримання держдопомоги при народженні дитини і навіть записатися в електронну чергу в дитсадок.
Якщо нововведення добре себе зарекомендує, його обіцяють впровадити в обласних центрах, а далі і по всій країні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас