Австралійський суд оштрафував Apple на $6,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський суд оштрафував Apple на $6,8 млн

Фондовий ринок
182
Федеральний суд Австралії оштрафував Apple на $9 млн австралійських доларів (близько $6,8 мн) за відмову безкоштовно ремонтувати завислі після оновлення прошивки iPhone і iPad, які обслуговували сторонні компанії, пише Australian Financial Review.
Мова йде про так звану “помилку 53” Apple, яка почала з’являтися у низки користувачів на смартфонах і планшетах компанії після оновлення iOS до 9-ї версії у 2016 році. У разі ремонту екрану або кнопки Touch ID в компанії, яка не має сертифікації Apple, перевірка безпеки блокувала пристрої.
Apple пояснювала необхідність такої функції захистом датчика відбитків пальців iPhone від несанкціонованого доступу. Пізніше вона випустила оновлення, щоб відновити доступ до заблокованих пристроїв, однак користувачі скаржилися, що кнопка Touch ID не функціонує, а їхні дані були втрачені. При цьому в Австралії компанія заявила цілій низці споживачів, що у них немає права на безкоштовний ремонт пристрою.
Австралійській комісії із захисту споживачів і конкуренції (ACCC) знадобилося понад рік (з квітня 2017 року), щоб переконати суд в тому, що в такому випадку за ремонт повинен платити виробник пристрою. У червні минулого року ACCC провела спецоперацію, в рамках якої співробітники та експерти обдзвонювали магазини Apple в країні, щоб з’ясувати позицію компанії на практиці.
“Якщо люди купують iPhone або iPad в Apple і пристрій постраждає від серйозного збою, покупці мають право на повернення оплати. Якщо клієнти оберуть заміну, вони мають право на новий, а не відновлений пристрій “, – йдеться у рішенні суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас