"Бориспіль" оштрафували на 12,8 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бориспіль" оштрафували на 12,8 млн гривень

Фондовий ринок
468
30 травня 2018 року Верховний Суд України у складі колегії Касаційного господарського суду визнав правомірність рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 24 січня 2017 року у справі проти міжнародного аеропорту Бориспіль.
Про це повідомила прес-служба відомства.
В АМКУ нагадали, що, згідно з рішенням, дії аеропорту є зловживанням монопольним становищем, яке полягало в необгрунтованій відмові в погодженні заявок на отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності та зволікання при узгодженні внутрішньої документації компанії Інтеравіа, а також у встановленні плати за користування інфраструктурою аеропорту на необґрунтованому рівні.
За вчинення цих порушень АМКУ наклав на аеропорт Бориспіль штраф у розмірі 12,8 млн грн.
Раніше рішенням Господарського суду міста Києва і постановою Київського апеляційного суду було визнано правомірність цього рішення АМКУ.
При цьому Верховний Суд визнав недійсним рішення комітету щодо зобов’язання Борисполя розмежувати рахунки на свою діяльність з управління інфраструктурою та регуляторну діяльність, а також рахунки на надання послуг з наземного обслуговування. Але в решті частин позову аеропорту Бориспіль про визнання недійсним рішення АМКУ було відмовлено.
Таким чином, Верховний Суд остаточно підтвердив неправомірність дій аеропорту, встановлених рішенням комітету, як порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наголошують в АМКУ.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний аеропорт Бориспіль є найбільшим в Україні. Загальна площа – близько 1 тис. га.
  • 22 січня 2017 року АМКУ оштрафував “Бориспіль” за зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг аеропорту.
  • Аеропорт, у свою чергу, тоді ж повідомив, що ініціює розгляд суперечливих питань про доцільність нарахування та розміру накладеного комітетом штрафу в порядку господарського судочинства.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас