У Китаї зробили спеціальну дорогу для смартфонозалежних людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї зробили спеціальну дорогу для смартфонозалежних людей

Світ
322
Ні для кого не секрет, що багато людей в наш насичений інформацією час вже не можуть розлучитися зі своїми смартфонами. Для деяких це стало справжньою залежністю.
Люди ходять вулицями, втупившись в екрани гаджетів і можуть стати загрозою для оточуючих. Саме для таких людей у китайському місті Сіань відкрили спеціальну стежку.
Щоправда, поки що це тільки стежка вздовж торгового центру 100 метрів завдовжки і 80 сантиметрів завширшки. Вона виділена іншим кольором, а на асфальті намальований телефон.
Поруч, на дорозі, де ходять «звичайні» пішоходи, зображено знак з перекресленим мобільником. Це значить, що тут ходять люди, які дивляться під ноги, а не на дисплей свого смартфону.
Таку стежку вирішили зробити через почастішання випадків травматизму людей з гаджетами. Вони частенько врізаються в стовпи, інших пішоходів, потрапляють під машини і навіть падають у фонтани.
До речі, подібні дороги є і в інших містах. Наприклад, у Вашингтоні подібну відкрили в рамках експерименту. Також в Німеччині були встановлені спеціальні світлофори для людей, залежних від смартфонів. Це джерела світла, розташовані безпосередньо на асфальті, які дублюють сигнали світлофора.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас