ОПЕК обговорить збільшення нафтовидобутку на 300-600 тис. б/д - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК обговорить збільшення нафтовидобутку на 300-600 тис. б/д - Bloomberg

Енергетика
138
Члени ОПЕК обговорюють компромісну угоду, яка дозволить збільшити нафтовидобуток на 300-600 тис. барелів на добу протягом наступних кількох місяців, пише агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
За їхніми словами, незважаючи на те, що Іран заявив у неділю, що виступає проти будь-якого збільшення поточних обсягів видобутку, офіційні представники з числа інших країн відчувають оптимізм, що на засіданні 22-23 червня може бути досягнута угода щодо відносно невеликого збільшення.
Втім, у публікації видання немає ясності, чи йдеться про збільшення нафтовидобутку всіма учасниками угоди ОПЕК+, чи тільки про обсяги картелю.
Раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Саудівська Аравія і Росія пропонують в третьому кварталі поточного року збільшити нафтовидобуток на 1,5 млн барелів на добу від поточного рівня.
Обсяги передбачається розподілити пропорційно між усіма учасниками. В такому разі на частку ОПЕК може припасти 1 млн б/д.
Тим часом, за даними МЕА, збільшити нафтовидобуток зможуть лише Саудівська Аравія, Росія, ОАЕ і Кувейт. Угода ОПЕК+ з обмеження нафтовидобутку на 1,8 млн б/д виконується більше, ніж на 100% за рахунок падіння нафтовидобутку у Венесуелі і низці країн Африки. МЕА підрахувало, що в травні ОПЕК виконала угоду на рекордні 158%, а країни не-ОПЕК – на антирекордні 60%.
Представник Ірану в ОПЕК Хоссейн Каземпур Ардебілі заявив, що Іран, Венесуела і Ірак мають намір блокувати пропозицію про збільшення видобутку нафти, яку підтримують Саудівська Аравія і Росія, в ході зустрічі ОПЕК у Відні цього тижня.
Раніше О. Новак говорив, що угоду, яка передбачає зниження нафтовидобутку від рівня жовтня 2016г на 1,8 млн б/д, перевиконано на 1 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас