Порошенко розповів про новий спосіб боротьби з Північним потоком-2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів про новий спосіб боротьби з Північним потоком-2

2650
Україна створює в Європейському Союзі групу, яка має зупинити будівництво російського газопроводу в обхід України – Північний потік-2, а також веде переговори з Німеччиною про створення міжнародного консорціуму з управління українською газотранспортною системою (ГТС).
Про це заявив президент України Петро Порошенко у своїй статті на Medium.
“Північний потік-2 - це абсолютно політиканський проект, який спрямований проти України, який немає жодної економічної складової, який намагається забрати з України бюджет, що дорівнює майже $3 млрд. Однак, я переконаний, що спільними, об’єднаними зусиллями ми зможемо його зупинити”, – заявив Президент.
Глава держави зазначив, що не стане розкривати всі інструменти, які українська сторона застосовує для того, щоб зупинити будівництво Північного потоку-2.
“Але хочу окремо підкреслити – для нас це дуже важлива справа. І я сподіваюся, що будівництво вдасться зупинити”, – додав Президент.
Порошенко пояснив масштаб загрози втрати Україною $3 млрд від введення в дію Північного потоку – 2. Він наголосив, що умовою участі Німеччини в міжнародному консорціумі з управління українською ГТС “є зупинка Північного потоку-2”.
“Давайте говорити про те, що наші партнери з США також рішуче налаштовані. І ніхто проти санкцій США також не піде”, – додав Порошенко.
Північний потік 2 – російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком – 55 млрд куб. м. газу.

Довідка Finance.ua

  • Північний потік 2 проляже вздовж газопроводу Північний потік дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.
  • США і країни Східної Європи є противниками будівництва Північного потоку – 2 і вважають, що його реалізація призведе до фактичної деградації української газотранспортної системи і посилення позицій Російської Федерації на газовому ринку ЄС.
  • Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Берлін врахує інтереси України після запуску газопроводу Північний потік-2.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас