Суд постановив, скільки має платити населення за споживання газу без лічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд постановив, скільки має платити населення за споживання газу без лічильників

Енергетика
2245
Окружний адміністративний суд Києва 30 травня відновив дію втричі більшої норми споживання газу при відсутності лічильника – громадяни, які використовують тільки газову плиту, повинні платити за 9,8 куб. м замість 3,3 куб. м.
Згідно з рішенням суду, оприлюдненим в Єдиному держреєстрі, скасовано постанову Кабміну №203 від 23 березня 2016 року, якою і регламентувалися норми споживання газу, що діють останні два роки.
Водночас судом відновлено постанову Кабміну №619 від 8 червня 1996 року (в первинному вигляді, всі поправки до цієї постанови вважаються неактуальними).
З урахуванням судового вердикту, норматив споживання газу для домогосподарств, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального гарячого водопостачання дорівнює 9,8 куб. м/міс. на одну людину (замість 3,3 куб. м.); для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП – 18,3 куб. м. (замість 5,4 куб.м.), а з плитою та водонагрівачем – 23,6 куб.м. (замість 10,5 куб.м.).
Окружний адмінсуд Києва в якості причини скасування постанови Кабміну №203 вказує низку порушень, допущених при її прийнятті. Зокрема, постанову №203 не було включено в річний план підготовки регуляторних актів Кабміном – таким чином, не була забезпечена належна прогнозованість і послідовність регуляторної діяльності.
Крім того суд звернув увагу на те, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості при підготовці документа не оприлюднило належний аналіз його впливу, а також інформацію, необхідну для подачі зауважень і пропозицій до нього з боку фізичних та юридичних осіб. Також, за даними суду, проект відповідної постанови відмовилася узгодити Державна регуляторна служба України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас