Нова Зеландія запроваджує податок для іноземних туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова Зеландія запроваджує податок для іноземних туристів

Світ
879
Уряд Нової Зеландії ухвалив рішення запровадити новий податок, яким обкладатимуть іноземних туристів, які приїжджають в країну.
Про це оголосив міністр туризму Келвін Дейвіс.
Податок почнуть стягувати в середині майбутнього року, його розмір складе від 25 до 35 новозеландських доларів (близько $17 — $24).
Міністр уточнив, що платити його доведеться більшості іноземців, які бажають відвідати Нову Зеландію. Виняток буде зроблено лише для австралійців і жителів тихоокеанських острівних держав, на яких податок не поширюється.
Податок передбачається стягувати при оформленні іноземцями в’їзних віз, а громадяни держав, з якими у Новій Зеландії встановлено безвізовий режим, будуть платити його після прибуття в країну.
«Буде чесно, якщо іноземці почнуть робити такий невеликий внесок, що дозволить нам ефективно підтримувати роботу інфраструктурних об’єктів туристичної індустрії», — підкреслив Дейвіс. За оцінками відомства, в перший рік стягування нового податку до державної казни додатково надійде близько $80 млн — ці гроші планується направляти приблизно в рівних частинах на розвиток туристичної галузі та заходи природоохоронного характеру.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас