З українського ринку можуть зникнути деякі нові машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З українського ринку можуть зникнути деякі нові машини

Технології&Авто
2000
Можливе припинення поставок і виробництва деяких моделей пов’язане з прийняттям Україною нових європейських норм безпеки транспортних засобів.
З 1 липня 2018 для вантажних, а з 1 січня 2019 року і для легкових авто, в Україні починають діяти додаткові вимоги Порядку до Правил ЄЕК ООН 13 або 13Н “Системи гальмування” які стосуються обов’язкового використання в гальмах всіх транспортних засобів системи курсової стійкості (ESC).
Крім того, набувають чинності нові правила щодо пасивної безпеки – ЄЕК ООН 94 “Захист у разі фронтального зіткнення” і 95 “Захист у випадку бічного зіткнення». При цьому на нашому ринку є кілька моделей, які цим вимогам не відповідають – їх кузови були розроблені ще до появи цих правил.
Конкретного списку, які саме машини можуть зникнути, немає. Втім, відомо, що до Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів звернулися з проханням відкласти впровадження нових стандартів такі компанії: “Укр-УзАвто”, “ЗАЗ”, “Богдан Автотрейд”, “Хюндай Україна”, “АвтоМАЗ Україна” і “ДАФ Україна”.
На зустрічі імпортерів і виробників у Міністерстві інфраструктури прийняли попереднє рішення відстрочити введення нових норм. Так, пропонується правило, яке стосується ESC, не впроваджувати зовсім, а прийняття правил 94 і 95 відкласти до 2020 року. Для цього Міністерство має вчасно підготувати проект змін до свого ж Указу від 17 серпня 2012 року і прийняти його.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас