У Британії на ремонті доріг працюватимуть дрони і 3D-принтер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії на ремонті доріг працюватимуть дрони і 3D-принтер

Технології&Авто
385
Інженери та вчені з британського Університету Лідса програмують дрони, які будуть переміщати будівельні блоки для ремонту доріг.
Про це повідомляє Autoblog.
“Група (фахівців – ред.) на півдорозі до початкової фази розробки безпілотників, які будуть автоматично лагодити вулиці”, – йдеться у повідомленні.
Планується, що дрон вночі буде аналізувати стан дорожнього покриття в пошуках тріщин і невеликих вибоїн, а потім відправляти координати тріщин на другий дрон. Цей безпілотник повинен прибути на зазначене місце з вантажем асфальту потрібної форми, який буде друкуватися на 3D-принтері, щоб відремонтувати дорогу. Як запевняють автори проекту, деякі виправлення займають менше хвилини.
Ключовим моментом для дорожніх безпілотників є те, що вони будуть відправлені на ремонт тріщин на дорозі раніше, ніж ці тріщини стануть вибоїнами. Ще однією перевагою буде очищення доріг від ремонтного обладнання, яке зазвичай створює затори.
Однак поки що залишається невідомим, як безпілотні літальні апарати будуть друкувати асфальт потрібної форми на 3D-принтері, а також те, як великий дрон зможе перевозити вантажі.
Як повідомляється, коли проект почався, багато хто уявляв собі рішення, в якому скоординований флот дронів об’єднувався для перевезення важких конструкцій.
У програми залишилося ще 2,5 роки до того моменту, коли вчені почнуть випробовувати дорожні дрони в Лідсі.
На реалізацію проекту урядом Британії було виділено грант на суму $6,5 мільйонів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас