Канадські інженери запропонували добувати вуглекислий газ із атмосфери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадські інженери запропонували добувати вуглекислий газ із атмосфери

Технології&Авто
565
Вуглекислий газ з атмосфери добувають за допомогою циклу хімічних реакцій. Повітря з атмосфери закачуватиметься всередину спеціальних охолоджувальних веж за допомогою вентиляторів, після чого в конструкції відбувається взаємодія з лужним розчином. Рідину заморожують, потім поступово нагрівають. В результаті виділяється вуглекислий газ, його можна використовувати при виробництві бензину. При цьому таке паливо буде дорожчим від звичайного, проте виробники зможуть пояснювати це «екологічною чистотою» продукту.
Вартість видобутку газу подібним способом – від $94 до $232 за тонну. Серед аналогічних проектів з видобутку вуглекислого газу з повітря, проект Carbon Engineering дешевший від технологій конкурентів приблизно в 10 разів. Надалі інженери планують побудувати завод з видобутку вуглекислого газу до 2021 року.
У 2017 році вперше за чотири роки зріс обсяг викидів парникових газів на 1,7%, незважаючи на рекордну кількість використання відновлюваної енергетики. У 2017 році попит на енергію зріс на 2,1%, тоді як відновлювана енергетика поки не може надати нові обсяги. Незважаючи на бум зеленої енергетики, досі 80% всієї необхідної для людства енергії ми отримуємо від вугілля, газу і нафти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас