Забрати машину, не заплативши ані копійки: депутати придумали чергове нововведення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забрати машину, не заплативши ані копійки: депутати придумали чергове нововведення

Казна та Політика
3180
Депутати Верховної Ради хочуть внести суттєві поправки в закон «Про паркування», ще до набуття ним чинності. Зокрема, йдеться про внесення змін у суть поняття «послуги паркування».
Законопроект №8423 пропонує покласти на паркувальників відповідальність не тільки за непроникнення в транспортні засоби сторонніх осіб, але і за їх збереження і цілісність. Для цього суть поняття «парковка» фактично хочуть прирівняти до терміну «зберігання». Як і раніше, паркувальний майданчик буде зобов’язаний видати автомобіль власнику на першу його вимогу.
При цьому документ пропонує заборонити переміщати розміщений на парковці автомобіль, крім випадків, коли він істотно перешкоджає руху інших машин. Навіть у тих випадках, коли власник відмовляється платити за послуги.
Та й взагалі, хоч якось обмежувати рух авто в разі несплати або неповної сплати за послуги документ суворо забороняє. І пропонує розбиратися з боржником в судах.
Іншими словами, якщо проект буде ухвалено у сесійній залі, автомобілісти зможуть, спираючись на його норми, не платити за паркування. Ні евакуювати авто, ні заборонити йому виїхати з території паркувального майданчика буде не можна.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас