У Вінницькій області запрацювали понад 100 об'єктів відновлюваної електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінницькій області запрацювали понад 100 об'єктів відновлюваної електроенергії

Енергетика
586
На сьогодні Вінницька область – один з перспективних регіонів України для впровадження проектів з використанням відновлюваних джерел енергії, особливо біомаси, – заявив директор департаменту поновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, виступаючи на конференції «Нідерландські рішення використання енергії з відновлюваних джерел для України» у Вінниці.
Як зазначають у відомстві, захід відбувся з ініціативи групи нідерландських компаній – учасників Програми «PIB Biobased Energy Ukraine», посольства Нідерландів в Україні й за інформаційної підтримки Держенергоефективності.
За словами Шафаренка, станом на 1 квітня 2018 року в Вінницькій області діяли 76 об’єктів відновлюваної електроенергетики, які працюють за «зеленим» тарифом: 50 СЕС загальною потужністю 127 МВт; 24 малі ГЕС загальною потужністю 22 МВт; 2 електростанції, що виробляють електроенергію з біогазу, загальною потужністю 1,63 МВт.
Разом з тим в області також працюють 30 об’єктів, які виробляють теплову енергію з біомаси. Їх загальна потужність – 20 МВт.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас