Amazon почала міняти керуючий персонал на роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon почала міняти керуючий персонал на роботів

Фондовий ринок
930
Раніше роботи компанії працювали на складах, а тепер спеціальне ПЗ виконує роботу менеджерів з шестизначними зарплатами.
Amazon замінює роботами частину співробітників, які займаються операціями з брендами. Про це пише Bloomberg.
За даними видання, ПЗ здатне замінити працівників з високими зарплатами, які керують багатомільйонними угодами з компаніями. За словами джерел Bloomberg, — колишніх і нинішніх співробітників Amazon — компанія об’єднує команду, яка займалася залученням брендів, з командою, яка займається маркетплейсом.
Алгоритми Amazon дозволяють постачальникам зв’язуватися з маркетплейсом і починати роботу з ним без взаємодії з живими співробітниками, пише Bloomberg. В останні місяці кілька топ-менеджерів залишили свої посади або були перепризначені, уточнює видання.
За даними Bloomberg, компанія працює над програмою Hands off the wheel, в рамках якої вона переклала такі завдання, як прогнозування попиту, переговори щодо визначення цін та інші на спеціальне ПЗ.
Amazon зрозуміла, що багато співробітників витрачали величезну кількість часу на те, що могло бути автоматизовано, – розповіла виданню Елейн Квон, співробітниця Amazon в 2014-2016 роках.
За словами джерел видання, ключовий момент в історії автоматизації Amazon стався в 2015 році: тоді виручка від товарів, проданих через маркетплейс, перевищила вартість продуктів, проданих командою з ритейлу. Багато брендів вважали за краще не спілкуватися з «продажниками», а працювати безпосередньо з маркетплейсом: в такому випадку вони самі регулюють ціни, зображення і описи продуктів, пише Bloomberg.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас