Федеральна резервна система США вдруге за рік підвищила ключову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федеральна резервна система США вдруге за рік підвищила ключову ставку

Світ
565
За підсумками дводенного засідання Федерального комітету з відкритого ринку (FOMC) ФРС США 13 червня ухвалила рішення підвищити ключову ставку на 0,25 п. п., до 1,75–2%.
У своєму повідомленні FOMC пише, що ринок праці продовжує зміцнюватися, а економічна активність стабільно зростає.
«Комітет вважає, що подальше поступове збільшення цільового діапазону ключової ставки буде відповідати стійкому зростанню економічної активності, високим показникам зайнятості та інфляції в районі таргету в 2%», — заявив FOMC, передає РБК.
Комітет зазначає, що при визначенні строків та розміру майбутніх коригувань цільового діапазону будуть оцінюватися «реалізовані та очікувані економічні умови щодо мети максимальної зайнятості та двопроцентної інфляції». Оцінку FOMC буде проводити, спираючись на дані з ринку праці, показники інфляційного тиску та інфляційні очікування, а також на дані про фінансові й міжнародні події. Порівняно з березневим засіданням ФРС поліпшила прогноз зростання ВВП за підсумками року (2,8 проти 2,7%), рівня безробіття (3,6 проти 3,8%), а також збільшила прогноз щодо інфляції (з 1,9 в березні до 2,1%).

Довідка Finance.ua

  • Це друге в 2018 році підвищення ключ ключової ставки — попереднє відбулося в березні, тоді ставка також була підвищена на 0,25 п. п.
  • З початку циклу посилення монетарної політики США в грудні 2015 року ставка підвищується вже всьоме.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас