Укрпошта збирається підняти тарифи на свої послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта збирається підняти тарифи на свої послуги

Фондовий ринок
724
Укрпошта буде змушена підвищити тарифи на деякі послуги, які вона надає, вартість яких регулюється державою, або зовсім відмовиться надавати їх, якщо держоргани не затвердять для оператора економічно обґрунтовані тарифи на рівні собівартості.
Про це повідомив в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.
Смілянський запевнив, що компанія продовжить виконувати зобов’язання перед клієнтами і контрагентами. А для стабілізації ситуації розглядає два варіанти дій. Обидва пов’язані з тарифікацією послуг, вартість яких регулюється державою.
За першим сценарієм, компанія підвищить ціни на доставку кореспонденції, підписку на періодику і, головне, виплату пенсій. Для цього зараз вона веде переговори з Кабміном і регулятором щодо підвищення тарифів до рівня собівартості.
Якщо уряд не піде на поступки, Укрпошта і зовсім відмовиться від послуг, які приносять їй збитки, в тому числі, і доставку пенсій – це і є другий сценарій стабілізації фінансового становища.
«Ми усвідомлюємо, що більша частина мережі Укрпошти створена для надання регульованих послуг, тому відмова від їх надання призведе до значного скорочення мережі і чисельності персоналу», – додав Смілянський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас