ШІ навчився розпізнавати пози людей крізь стіни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ навчився розпізнавати пози людей крізь стіни

Технології&Авто
404
Команда інженерів з Массачусетського технологічного інституту (MIT) презентувала пристрій, який здатний детально стежити за рухами людини крізь стіни і розпізнавати її пози. Вчені відзначають, що незважаючи на широкий функціонал, вони пишаються тим, що змогли зробити пристрій мініатюрним.
Йому дали назву RF-Pose. Для навчання алгоритму вчені використовували дані, які збирали за допомогою радіолокатора і відеокамери. Таким чином вони фіксували ходьбу, бесіду між людьми, їхні пози в різних ситуаціях. Дані вони перетворили на модель, яку сприймає пристрій – так він навчився будувати зв’язок між показами радіолокатора і тим, які дії робила людина.
У підсумку фахівці змогли створити алгоритм, який може показувати переміщення, позу або передбачуваний рух людини за стіною. Зараз він здатний на двовимірну візуалізацію, але систему незабаром можна буде оновити для тривимірного моніторингу.

Вчені хочуть продовжити навчати ШІ, щоб він розпізнавав складніші рухи: дрібну моторику кистей, пальців, а не тільки переміщення кінцівок і тулуба. Так агрегат зможе застосовуватися в ще більшій кількості дій: від спостережень за місцями масового скупчення до медичних установ і місць позбавлення волі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас