Членів фермерських господарств зобов'язали платити єдиний соціальний внесок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Членів фермерських господарств зобов'язали платити єдиний соціальний внесок

Аграрний ринок
569
Сьогодні на засіданні уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 1 додатка до постанови уряду України від 26 листопада 2014 р. №675», а внесені зміни передбачають доповнення переліку платників єдиного внеску (ЄСВ) такою категорією, як члени фермерського господарства, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, – випливає з рішення КМУ.
Як пояснюють в уряді, дана постанова дозволить розподіляти єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який сплачується новою категорією платників – членами фермерського господарства, на всі види соціального страхування.
Раніше повідомлялося, що в Україні Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у січні-квітні 2018 року забезпечено в сумі 68,4 мільярда гривень.
За інформацією ДФС, цей показник на 27,3%, або на 14,7 млрд грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року. У квітні Єдиний соціальний внесок був сплачений в сумі 18,6 млрд грн, або на 3,7 млрд грн більше квітня минулого року.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас