Microsoft починає роботу над процесорами штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft починає роботу над процесорами штучного інтелекту

Фондовий ринок
329
Компанія Microsoft наймає інженерів для роботи над дизайном процесорів штучного інтелекту для своєї хмари.
Зокрема, Microsoft опублікувала не менше трьох вакансій в своєму хмарному підрозділі Azure, шукаючи кандидатів для роботи над функціями для процесора з підтримкою штучного інтелекту, повідомляє CNBC.
Компанія Microsoft заявляє, що готова витрачати гроші на повнофункціональну хмару, оскільки вона конкурує з аналогічними службами від Amazon Web Services і Google. Спеціалізовані процесори – це один із способів, за допомогою яких Microsoft може довести серйозність своїх намірів у розширенні функціоналу штучного інтелекту.
За словами представників компанії, останні вакансії відносяться до проекту з розробки обладнання для хмарних серверів Project Olympus. Зокрема, команда “працює над дизайном серверів і штучним інтелектом”. Ймовірно, новий процесор буде використовуватися в дата-центрах.
Подібні процесори – це дорога робота. Патрік Мурхед, аналітик Moor Insights & Strategy, оцінює, що Google витратив від $200 до $300 мільйонів на свій проект. Microsoft продемонструвала свою готовність витратити значно більше, повідомивши про рекордні $3,5 млрд в капітальних витратах в минулому кварталі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас