У Харкові будуть отримувати електрику з мулу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові будуть отримувати електрику з мулу

Енергетика
601
Комунальне підприємство “Харківводоканал” анонсувало початок будівництва комплексу з переробки мулу і вироблення з нього біогазу, з якого згодом буде отримана електроенергія, передає Buildportal.
Повідомляється, що каналізаційне господарство Харкова буде реконструюватися за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку. На проект буде витрачено 66 мільйонів доларів. У харківській міськраді зазначили, що для реалізації зазначеного проекту вже було проведено необхідні тендерні торги та визначено переможця.
За словами першого заступника КП “Харківводоканал” Олександра Коваленка, проект включає повну реконструкцію очисних споруд – починаючи від первинного очищення стічних вод до очищення її біологічного складу.
Зокрема, біологічне очищення кардинально зміниться і буде виконуватися з урахуванням світових методів очищення – це впровадження методів нітро-денітрифікації, яка дозволяє поглиблено чистити стічні води від азоту і фосфору.
Коваленко підкреслив, що головною особливістю проекту стане будівництво комплексу з переробки мулу і вироблення з нього біогазу, з якого згодом буде отримана електроенергія. Це дозволить покрити витрати енергоресурсів комплексу мінімум на 70%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас