Частка "поганих" боргів п'ятірки найбільших бізнес-груп України без "Привату" сягає 82% – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка "поганих" боргів п'ятірки найбільших бізнес-груп України без "Привату" сягає 82% – НБУ

Кредит&Депозит
801
Найбільші бізнес-групи України дуже погано обслуговують свої кредити, констатує Національний банк України, не уточнюючи назви бізнес-груп.
“Без урахування групи “Приват” у нас частка проблемної заборгованості ТОП-5 бізнес-груп – це 82%. З “Приватом” – це 93%!, – сказав заступник директора департаменту фінансової стабільності Євген Дубогриз на презентації 5-го Звіту щодо фінансової стабільності у вівторок.
Згідно з документом, сумарний обсяг валових кредитів п’ятірці найбільших бізнес-груп становить близько 125 млрд грн, або 14% всіх кредитів корпоративному сектору.
Нацбанк уточнює, що на десятку найбільших бізнес-груп припадає 21% всіх кредитів, на двадцятку – 27%, тоді як частка “поганих” кредитів у них відповідно 79% і 76%.
“Дуже багато кредитів у нас сконцентровано і припадає або на великих позичальників, або на найбільші бізнес-групи. І саме в найбільших бізнес-групах – боржниках України зафіксована найгірша платіжна дисципліна”, – констатував Є. Дубогриз.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, найкращою кредитною карткою для масового сегменту визнано картку «Максимум» від Альфа-Банку з безкоштовним обслуговуванням, кешбеком до 5%, і 0% розстрочки при оплаті покупок карткою по всьому світу. В нашому спеціальному сервісі можна дізнатися докладніше про карку і за бажання замовити її лише у кілька кліків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас