Єврокомісія перевірить українську систему контролю за розведенням птиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія перевірить українську систему контролю за розведенням птиці

Аграрний ринок
185
Інспектори Європейської комісії проведуть аудит України з метою оцінки системи контролю здоров’я птиці (DG SANTE) відповідно до європейських правил для країн, з яких дозволений експорт у європейські держави.
Перевірка почалася 11 червня і триватиме до 20 червня, передає прес-служба Держпродспоживслужби.
Перший заступник глави відомства Андрій Жук зазначив, що Україна зараз перебуває в процесі адаптації законодавства до норм Європейського Союзу, зокрема в частині вимог до харчових продуктів і здоров’я тварин.
Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили механізм контролю здоров’я птиці в Україні, діяльність і сферу повноважень Держпродспоживслужби і її територіальних органів, основні принципи ветеринарного законодавства в Україні та вітчизняні вимоги до системи контролю здоров’я птиці.
Як повідомлялося, на минулого тижня поліція затримала власників агрохолдингу «Агромарс» за підозрою в організації пташиного могильника і забруднення навколишнього середовища в Київській області.
За даними ГПУ, в результаті систематичного порушення норм законодавства про охорону природного середовища посадовими особами агрохолдингу навколишньому середовищу завдано збитків на суму понад 200 млн грн.
Печерський суд заарештував власників «Агромарсу» – екс-нардепа від «Партії регіонів» Євгена Сігала і Марину Сігал – з правом застави в сумі 80 млн і 90 млн грн відповідно.
Ще одну людину, керівника структурного підрозділу підприємства, виконавчого директора Івана Зозулю, заарештували на 2 місяці з правом звільнення під заставу в 84 млн грн
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас