Євро дорожчає на заявах міністра фінансів Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дорожчає на заявах міністра фінансів Італії

Валюта
941
Євро в понеділок дорожчає до всіх основних світових валют, оскільки новому міністру фінансів Італії Джованні Тріа вдалося розвіяти сумніви інвесторів у збереженні членства країни в єврозоні.
Разом з тим увага трейдерів, як і раніше, спрямована на саміт глав США і КНДР, який запланований на 12 червня в Сінгапурі.
Крім того, ринок чекає засідань трьох найбільших світових центробанків – Федеральної резервної системи (ФРС), Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Банку Японії, які пройдуть на цьому тижні, пише MarketWatch.
Євро на 15:20 кч в понеділок коштував $1,1789 в порівнянні з $1,17 на завершення торгів в Нью-Йорку в минулу п’ятницю. У парі з ієною євро подорожчав на 0,5%, до 129,60 ієни, фунта – на 0,4%, до 88,18 пенса.
Долар відносно японської нацвалюти підвищився на 0,3%, до 109,93 ієни.
У минулі вихідні Дж.Тріа заявив в інтерв’ю газеті Corriere della Sera, що питання про вихід Італії з єврозони навіть не обговорюється і що уряд не допустить формування на ринку умов, які підштовхнули б країну до такого рішення. Сам міністр фінансів має намір зосередити зусилля на структурних реформах в Італії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас