АМКУ попросили перевірити можливу змову на ринку соняшникової олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ попросили перевірити можливу змову на ринку соняшникової олії

Аграрний ринок
232
Українська асоціація постачальників торговельних мереж звернулася до Антимонопольного комітету України щодо можливої картельної змови на ринку соняшникової олії.
Про це повідомив директор асоціації Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.
“Звернув увагу представників Комітету на ринок соняшникової олії, події на якому зараз йдуть в розрізі світових тенденцій. Цього року очікується рекордне виробництво соняшникової олії і ціни на світовому ринку йдуть вниз вже 1,5 місяці. В Україні – навпаки. Ціни повільно, але впевнено йдуть вгору”, – зазначив представник рітейлу.
На думку Дорошенка, поки ситуація на ринку не дає особливої ​​можливості великим виробникам продуктів здійснювати антиконкурентні дії. Але з відновленням купівельної спроможності населення, концентрація ринкової сили у великих виробників продуктів харчування дасться взнаки.
“Зараз ринкова сила сконцентрована у великих виробників продуктів харчування. Це дає їм можливість здійснювати антиконкурентні дії і впливати на ціноутворення. З помітним підвищенням купівельної спроможності населення, яке відбудеться через 2-3 роки, торговельні мережі знову почнуть повертати собі можливість встановлювати правила на ринку. Тому варто повернутися до розгляду Кодексу Етики, який вже кілька років припадає пилом. Він повинен обмежити можливості одноосібно встановлювати ринкові правила як з боку найбыльших виробників, так і з боку торговельних мереж”, – зазначив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас