Клієнти зможуть відмовитися від платіжних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнти зможуть відмовитися від платіжних карток

Фінтех і Картки
1792
“Існують європейські директиви, що говорять, що клієнт може сам вказати банку, яким сервісам він хоче надати доступ до свого рахунку. Без карток. Ми зараз працюємо над впровадженням цих технологій, вже виробили концепцію”, – розповів глава НБУ Яків Смолій.
За словами Якова Смолія, банкам доведеться інвестувати в розвиток таких систем.
“Технології вашого банку і НБУ будуть гарантувати вам можливість дистанційного доступу до рахунку і безпеку транзакції з використанням цих безкарткових технологій (в режимі 24/7, миттєво і гарантовано)”, – розповів глава центробанку.
Яків Смолій додав, що в рамках модернізації платіжного простору передбачається перехід на міжнародний стандарт визначення рахунків IBAN.
Розвиток альтернативної інфраструктури має сприяти функціональній і ціновій конкуренції, появі нових гравців і послуг, вважають в НБУ.
“Ця нова технологія не використовує процесинг взагалі. Вона спирається на вже існуючу систему електронних платежів НБУ (СЕП. – Ред.) і банківських операційних систем. Ви з використанням дистанційних каналів, мобільного телефону або комп’ютера, через Інтернет будете ініціювати платіж зі свого рахунку. Він від вашого банку піде через систему електронних платежів НБУ до іншого банку і до рахунку одержувача. Без використання карткових процесингів”, – пояснив подробиці технології Яків Смолій.
Єдине, що у банків мусить бути цілодобовий режим функціонування цих систем, і він має забезпечити миттєву швидкість транзакцій в режимі онлайн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас