«Українська біржа» відмовиться від російського програмного забезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Українська біржа» відмовиться від російського програмного забезпечення

Технології&Авто
392
У травні в оприлюднених РНБОУ санкційних списках опинилося ПЗ «Московської біржі ММВБ-РТС» – Plaza і Forts. Одне з цих ПЗ – термінал для торгівлі ф’ючерсами і опціонами Plaza2 – використовує «Українська біржа».
Спочатку УБ заявила, що продовжить використовувати російське ПЗ. Після цього НКЦПФР попередила про наслідки за використання російського ПЗ. Через кілька днів біржа попросила Президента скасувати санкції і оголосила, що 15 червня припиняє операції з деривативами – ф’ючерсами та опціонами.
Вже 8 червня біржа оголосила про бажання замінити російське ПЗ.
«Від самого початку діяльності протягом 10 років наша біржа використовувала програмне забезпечення, яке ще багато років може задовольняти попит українського ринку, але з політичних причин ми повинні перейти на іншу платформу», – заявив новий директор з розвитку бізнесу «Української біржі» Олексій Сухоруков.
Нова платформа повинна дозволяти торгувати акціями, облігаціями, ф’ючерсами і опціонами за принципом «ринку заявок»; управляти ризиками на основі 100% попереднього депонування за допомогою онлайн-розрахунку торгових лімітів на ринку цінних паперів; управляти ризиками з онлайн-маржуванням на ринку деривативів; підтримувати адресні заявки для ведення двосторонніх торгів; репо-угоди на ринку цінних паперів.
Крім того, вона повинна дати API для прямого доступу до ринків і зв’язку з брокерськими торговими системами; обробляти не менше ніж 1500 операцій на секунду; мати масштабовану архітектуру; бути сумісною із зовнішнім центральним контрагентом або кліринговими компаніями для цінних паперів; забезпечувати функцію центрального контрагента і клірингу похідних інструментів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас