ШІ дозволив зрозуміти, як працює пам'ять під час депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ дозволив зрозуміти, як працює пам'ять під час депресії

Технології&Авто
639
Під час депресивного епізоду здатність мозку формувати нові клітини знижується. Вчені з Рурського університету за допомогою штучного інтелекту розглянули, як це впливає на пам’ять. Обчислювальна модель передбачає, що депресія в першу чергу зачіпає старі спогади, а тривалість і ступінь дефіциту пам’яті залежить від того, як довго триває епізод.
При основних депресивних розладах пацієнти можуть страждати такими серйозними когнітивними порушеннями, які в деяких випадках називаються псевдодеменцією. На відміну від класичної форми деменції, при псевдодеменції пам’ять відновлюється, коли закінчується депресивний епізод. Щоб зрозуміти цей процес, вчені розробили обчислювальну модель, яка відображає характерні особливості мозку пацієнта з депресіями. Вони протестували здатність моделі зберігати і згадувати нові події.
Як і у пацієнтів, моделювання чергувалось між депресивними епізодами і епізодами без будь-яких симптомів. Під час депресивного епізоду мозок формував менше нових нейронів. У разі, якщо в мозку утворювалося менше нових клітин мозку, системі було тяжче згадувати і систематизувати події.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас