Найбільший бізнес-центр Києва знову змінив власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший бізнес-центр Києва знову змінив власника

Фондовий ринок
1384
Один з найбільших київських бізнес-центрів класу «А» – «Парус» – змінив власника. Столичний девелопер Вагіф Алієв продав бізнес-центр екс-регіоналу і депутату Верховної Ради Вадиму Столару, якого називають тіньовим куратором багатьох процесів при столичному мері.
Цю інформацію «Стране» підтвердили кілька незалежних експертів у сфері нерухомості та орендарі БЦ «Парус». БЦ «Парус» переходить із рук у руки вже не вперше. Великий київський девелопер Вагіф Алієв почав будівництво бізнес-центру в 2004 році. У 2007-му продав частку в об’єкті компанії Дмитра Фірташа «Передові технології плюс». У 2016 році він викупив 50% «Парусу» у Фірташа.
«Продавати «Парус» зараз, коли пожвавлення на ринку ще тільки намічається, але ціни перебувають, м’яко кажучи, далеко не на високому рівні, з комерційної точки зору – далеко не найрозумніше рішення. Допускаю, що новий і старий власники цей об’єкт просто «перекинули» з одних рук в інші. Можливо, в рахунок якихось домовленостей», – розповів аналітик компанії SV Development Сергій Костецький.
За його оцінками, середня ринкова вартість БЦ «Парус» може становити близько $5 тис. /кв. м. Раніше інші експерти оцінювали цей об’єкт приблизно в $80-100 млн.
«Орендні ставки в «Парусі» коливаються в районі $35-50 за квадратний метр, але менше ніж 800 кв. м практично не здається», – розповіла керівник агентства Best&Seller Ірина Луханіна.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас