Як захистити соняшник від нестачі вологи і отримати хороший урожай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як захистити соняшник від нестачі вологи і отримати хороший урожай

Аграрний ринок
2066
Вирощування соняшнику є одним з найбільш маловитратних напрямків сільського господарства. З огляду на це посівні площі цієї культури займають провідне становище серед технічних культур і друге після озимої пшениці з усіх вирощуваних.
Проте останніми роками через більш посушливі умови у літній період сільгоспвиробники суттєво втрачають частину врожаю, а отже, зазнають збитків. Не є винятком і нинішній рік. Аномальна посуха у весняний період вже негативно вплинула на сходи раннього строку сівби. Синоптики обіцяють знову спеку та посуху в літній період.
Втім, досвідчені аграрії вже не перший рік успішно вирішують ці проблеми за допомогою високоефективних стимуляторів росту рослин серії ВИМПЕЛ та мікродобрив серії ОРАКУЛ, які виробляє вітчизняна група компаній ДОЛИНА. Застосування цих препаратів дозволяє нам не тільки зберегти, але і примножити майбутній урожай, тобто підвищити рівень очікуваного прибутку.
Ефективність застосування стимуляторів росту рослин ВИМПЕЛ, ВИМПЕЛ-К та мікродобрив ОРАКУЛ у технології вирощування соняшнику за середніми багаторічними даними.
Як захистити соняшник від нестачі вологи і отримати хороший урожай
На сьогодні ціна на соняшник становить від 11500 до 12000 грн/т, отже, застосування препаратів ВИМПЕЛ і ОРАКУЛ може принести вам до 8760 грн з 1 га. При цьому отриманий прибуток багаторазово перевершує витрати на препарати, що застосовуються.
Але фахівці компанії ДОЛИНА не зупиняються на досягнутих результатах, намагаючись всіляко їх поліпшити. Так, з минулого року сільгоспвиробникам поставляється наступна лінійка препаратів: ПАСЛІНІЙ – препарат для підвищення зав’язі і росту пасльонових культур, а також мікродобрива ОРАКУЛ колофермін фосфору, ОРАКУЛ колофермін кальцію і ОРАКУЛ колофермін калію.
Саме включення в технологію вирощування соняшника останнього препарату дало дуже цікавий результат. Так, в одному з господарств Дергачівського району Харківської області при разовій обробці соняшника наступною сумішшю: Вимпел 2 (0,5 л/га) + ОРАКУЛ мультикомплекс (2 л/га) + ОРАКУЛ колофермін бору (1 л/га) + ОРАКУЛ колофермін калію (1 л/га) була отримана прибавка до врожаю + 7,6 ц/га.
Одним з факторів, що дали такий результат, є те, що ОРАКУЛ колофермін калію поліпшує надходження води в рослини і зменшує процес випаровування. В умовах торішньої посухи ці фактори безпосередньо впливали на формування врожаю.
Як захистити соняшник від нестачі вологи і отримати хороший урожай
Зверху: Контроль (без обробки)
Знизу: Вимпел 2 (0,5 л/га) + ОРАКУЛ мультикомплекс (2 л/га) + ОРАКУЛ колофермін бору (1 л/га) + ОРАКУЛ колофермін калію (1 л/га)
Діяльність ГК ДОЛИНА за свою більш ніж 20-річну історію завжди була спрямована на підвищення рентабельності вирощування не тільки соняшника, але і всіх інших сільськогосподарських культур, підвищення прибутку від вирощування яких є запорукою тривалих партнерських відносин із сільгоспвиробниками всіх рівнів: від дрібних фермерських господарств до агрохолдингів.
Про те, де купити стимулятори росту рослин та мікродобрива виробництва групи компаній ДОЛИНА, а також їх характеристики і схеми застосування, можна дізнатися на сайті компанії: www.dolina.ua
Петро Коротецький, агроном-консультант групи компаній ДОЛИНА.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас