Енергетичне вугілля подорожчало до максимуму за 6 років - $112 за тонну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетичне вугілля подорожчало до максимуму за 6 років - $112 за тонну

Енергетика
216
Ціни на енергетичне вугілля цього тижня зросли до максимуму з 2012 року, оскільки надзвичайно спекотна погода в Китаї стимулювала попит на енергоносії.
Енергетичне вугілля в австралійському порту Ньюкасл (еталонний контракт для азіатського ринку) подорожчало до $112,05 за тонну, повідомляє агентство Bloomberg. Підвищення цін з недавнього мінімуму, зафіксованого в середині квітня, становить 24%.
Таким чином, вугільний ринок перейшов в “бичачу” зону після п’яти років спаду, які призвели до закриття копалень і втрати робочих місць в галузі.
У китайському порту Циньхуандао спотове вугілля подорожчало приблизно на 18% з квітня. В понеділок його вартість піднімалася до максимуму з березня – 667 юанів (близько $104) за тонну. При цьому влада Китаю хоче, щоб до 10 червня ціна не перевищувала 570 юанів за тонну.
Незважаючи на прагнення китайської влади зменшити використання вугілля з екологічних міркувань, поки що воно залишається головним джерелом теплової та електричної енергії в країні. Різкі перепади температури в Китаї цього року виснажили запаси енергоносіїв генеруючих компаній. У травні добове споживання вугілля шістьма найбільшими генкомпаніями було максимальним з січня – 722 тис. тонн проти 606 тис. тонн роком раніше, свідчать офіційні дані.
В результаті КНР збільшила імпорт вугілля в січні-травні на 8,2%, до 120,7 млн тонн. У квітні поставки вугілля в Китай з Австралії досягали історичного максимуму.
Загальний обсяг імпорту вугілля в КНР в травні підвищився на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, до 22,3 млн тонн. Однак в розрахунку на добу показник знизився на 3% на тлі зусиль уряду підтримати видобуток всередині країни, щоб уникнути перегріву ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас