Іспанці виділять €55 млн на найбільшу сонячну електростанцію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанці виділять €55 млн на найбільшу сонячну електростанцію в Україні

Фондовий ринок
695
Девелоперська компанія UDP домовилася з іспанською Acciona Energia Global про спільний проект розширення Димерської сонячної електростанції в Київській області.
Про це повідомлять на Facebook-сторінці компанії.
“Світовий гігант вкладає €54,7 млн в розвиток станції, що дозволить зробити її найбільшою в Україні вже до кінця року. Дуже важливо, що компанія має світовий досвід – тобто крім фінансування вона дає нам знання. Якщо компанія з таким досвідом і потенціалом заходить в Україну, це показник того, що закордонний інвестор потроху починає вірити в країну”, – заявив мажоритарний акціонер UDP Василь Хмельницький.
Як передає Інтерфакс-Україна, пікова потужність Димерської СЕС складе 57,6 МВт. Перша черга цієї СЕС була введена в експлуатацію компанією UDP Renewables влітку 2017 року. Запуск Димерської СЕС на повну потужність запланований на перший квартал 2019 року.
У UDP відзначають, що домовилися з Acciona Energia Global про спільну роботу над широким портфелем інвестиційних проектів як в сонячної, так і в вітровій енергетиці на українському ринку.
Відзначимо, що у кінці квітня 2018 року в м. Токмак Запорізької області ввели в експлуатацію першу чергу найбільшої в Україні сонячної електростанції Тоkmak Solar Energy з загальною потужністю 50МВт.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас