МВФ відреагував на відставку Данилюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відреагував на відставку Данилюка

Казна та Політика
1547
В умовах відставки міністра фінансів Олександра Данилюка МВФ наголосив на важливості для України зберегти провідну роль Міністерства фінансів у формуванні фіскальної політики.
Про це заявив директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс.
“Ми не коментуємо кадрових питань відносно окремих персоналій, але ми висловлювали занепокоєння щодо можливих змін інституційної ролі Міністерства фінансів (України – ред.)”, – зауважив офіційний представник Фонду.
Водночас, він підкреслив: “На наш погляд, Міністерство фінансів повинно зберігати свою провідну й вирішальну роль у (формуванні – ред.) фіскальної політики”.
Райс також нагадав, що Олександр Данилюк як міністр фінансів України брав безпосередню участь у переговорах з Міжнародним валютним фондом та був “твердим прихильником реформ”.
Як повідомлялося, 7 червня подання прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Данилюка з посади підтримали 254 народні депутати.
Виконуючою обов’язки міністра фінансів стала перша заступниця Данилюка Оксана Маркарова.
Раніше повідомлялося, що 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас