Штайнмаєр назвав "Північний потік-2" приватною ініціативою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штайнмаєр назвав "Північний потік-2" приватною ініціативою

Енергетика
523
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що газопровід «Північний потік-2» є приватною ініціативою.
Про це він сказав 5 червня в Варшаві під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає Польське радіо.
Разом з тим Штайнмайер підкреслив, що в переговорах з російською стороною німецький уряд порушує питання, які турбують, зокрема, Польщу і Україну.
«Під час розмови з президентом Росії Володимиром Путіним німецький канцлер Ангела Меркель порушила питання України. Йдеться про те, щоб розвіяти побоювання Польщі та України, що гілка Nord Stream-2 призведе до припинення транзиту газу через територію України. Треба знайти рішення, яке дозволить продовжити транзит газу через Україну», – зазначив президент Німеччини.
У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда, з яким у Варшаві зустрічався Штайнмаєр, сказав, що питання Nord Stream-2 – це питання енергетичної безпеки Європи. Польський президент наголосив, що Варшава платить за газ більше, ніж Німеччина, що випливає з відсутності повної диверсифікації поставок.
«Ми змушені купувати газ у Росії, а Росія і «Газпром» цю ситуацію використовують. Ми не хочемо, щоб такі ситуації повторювалися в майбутньому, тому втілюємо в життя наші газові проекти, які принесуть нам і нашим сусідам газову безпеку», – вказав Дуда.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав “Північний потік-2” політичним хабарем за лояльність до Росії.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік.
  • Глава “Газпрому” Міллер заявив, що після побудови “Північного потоку-2” і “Турецького потоку” транзит газу через Україну знизиться в десять разів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас