Пристрасті щодо Стокгольма: "Газпром" відреагував на арешт рахунків в Нідерландах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пристрасті щодо Стокгольма: "Газпром" відреагував на арешт рахунків в Нідерландах

Фондовий ринок
3766
Російському “Газпрому” відомо про дії “Нафтогазу України” на території Нідерландів щодо примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу, але офіційних повідомлень “Газпром” не отримував, говориться в повідомленні компанії, пише Сегодня.
“Газпром” зможе надати докладні коментарі з цього питання тільки після ретельного вивчення документів, якщо вони офіційно надійдуть на нашу адресу. На сьогоднішній день ніякі офіційні повідомлення в рамках цієї процедури в “Газпром” ні від кого не надходили. “Газпром” буде захищати свої права згідно з чинним законодавством”, – повідомили в російській компанії.
“Голландський суд задовольнив ці клопотання, але шість із семи дочірніх компаній “Газпрому” в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями. Однак все це ніяк не вплине на арешт”, – повідомив “Натофгаз”.
“Нафтогаз” також ініціював арешт активів в інших юрисдикціях, включаючи частки “Газпрому” в його дочірніх компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

Довідка Finance.ua

  • “Нафтогаз України” почав процес примусового стягнення з “Газпрому” боргу в 2,6 млрд доларів в закордонних судах в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду.
  • Суд зобов’язав “Газпром” заплатити “Нафтогазу” 4,63 млрд доларів за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас