Долар стабілізувався в очікуванні саміту G7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабілізувався в очікуванні саміту G7

Валюта
350
Долар стабілізувався у вівторок відносно більшості світових валют в очікуванні саміту G7 на рівні глав держав і урядів, який пройде в кінці тижня в Канаді, повідомляє агентство Bloomberg.
У числі основних тем саміту, як очікується, будуть питання зовнішньої торгівлі.
Активність на ринку Forex нижча, ніж зазвичай через відсутність істотних факторів, здатних вплинути на динаміку основних валют. Для керівників Федеральної резервної системи (ФРС) діє традиційний період мовчання перед черговим засіданням, яке пройде 12-13 червня.
Пара євро/долар до 9:10 торгувалася на рівні $1,1688 у порівнянні з $1,1699 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.
Курс долара до японської нацвалюти підвищився менш ніж на 0,1% – до 109,90 ієни, євро залишається біля 128,44 ієни, як і напередодні.
“Інвестори взяли невелику паузу перед подіями наступного тижня, коли після засідання ФРС відразу ж відбудеться зустріч ЄЦБ, – вважає головний ринковий аналітик Shinkin Asset Management Co. в Токіо Дзюн Като. – Ризик розпродажі долара створюють такі фактори, як торгові розбіжності США з іншими країнами – тепер не тільки Китаєм, але і ЄС, Мексикою, Канадою, а також потенційне розчарування від зустрічі глав держав США і КНДР”.
Резервний банк Австралії у вівторок залишив базову процентну ставку на колишньому рівні – 1,5% річних. Вона перебуває на цій позначці з середини 2016 року.
Разом з тим австралійський долар подешевшав на 0,2%, оскільки дані про дефіцит поточного рахунку платіжного балансу країни були слабші від очікувань ринку. Від’ємне сальдо зменшилось з 14,661 млрд австралійських доларів в IV кварталі 2017 року до 10,469 млрд австралійських доларів в I кварталі – мінімуму за рік. Однак аналітики в середньому очікували зменшення до 9,9 млрд австралійських доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас