«Газпром» надасть кредит на будівництво «Турецького потоку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» надасть кредит на будівництво «Турецького потоку»

Енергетика
337
Російський газовий монополіст «Газпром», який форсує будівництво «Турецького потоку», надасть оператору морської частини цього трубопроводу South Stream Transport B. V. — позику на суму до 2,14 млрд євро. Ставка позики становить 3,98% річних, але може бути переглянута за згодою сторін.
Про це повідомляє Reuters.
Як відомо, проект «Турецький потік» передбачає будівництво газопроводу в обхід України через Чорне море до кордону з Туреччиною. Планується, що він буде складатися з двох ниток потужністю по 15,75 млрд кубометрів кожна.
Перша нитка призначена для поставок газу турецьким споживачам, друга — для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи. Термін введення в експлуатацію — 2019 рік.
«Газпром» розглядає варіанти продовження «Турецького потоку» через Болгарію і Сербію, або через Грецію та Італію. Передбачувана вартість будівництва — $ 7 млрд. 8 травня 2017 року в російському «Газпромі» повідомили про початок будівництва газопроводу «Турецький потік».
За словами голови правління ВАТ «Газпром» Олексія Міллера, проект реалізується відповідно до плану і буде завершений до кінця 2019 року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас