Російська "ТПС Недвижимость" продає київський ТРЦ Ocean Plaza - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська "ТПС Недвижимость" продає київський ТРЦ Ocean Plaza - ЗМІ

Фондовий ринок
3563
ТПС Недвижимость”, підконтрольна російським бізнесменам Ігорю Роттенбергу, Олександру Пономаренку та Олександру Скоробогатьку, веде переговори з українським інвестфондом Dragon Capital про продаж торгово-розважального центру Ocean Plaza в Києві, повідомило видання “Комерсант” з посиланням на джерела, знайомі з переговорним процесом.
ТПС Недвижимость”, контрольована в тому числі Ігорю Ротенбергу, готова згорнути свій бізнес на Україні і продати торгцентр Ocean Plaza. Переговори про його купівлю веде місцева Dragon Capital, яка останні два роки активно скуповує комерційну нерухомість в країні. Цей актив російська компанія може продати за $270-315 млн: приблизно в таку ж суму об’єкт оцінювався шість років тому, коли ТПС вийшла на місцевий ринок”, – пише видання.
За словами джерела “Комерсанта”, переговори перебувають “на просунутій стадії”, але угода поки не закрита, “потенційний покупець шукає кредитора”. Водночас, компанії “ТПС Недвижимость” і Dragon Capital інформацію про майбутню операцію виданню не прокоментували.
ТРЦ Ocean Plaza по ул.Антоновича, 176 в Києві загальною площею 165 тис. кв. м було відкрито в грудні 2012 року, інвестиції склали близько $300 млн.
Партнерами з розвитку проекту виступили компанія UDP, ТОВ “К.А.Н. Девелопмент” (обидві – Київ) і ВАТТПС Недвижимость” (Москва, РФ), ексклюзивний брокер проекту і автор концепції – консалтингова компанія UTG (Київ).
Формальним власником об’єкта є ТОВ “ІС “Либідь”, створене в 2009 році.
Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 4 червня 2018 року, власником 100% в статутному капіталі ТОВ “ІС “Либідь” було ТОВ “Авангард-Віларт” (Київ; учасниками “Авангард-Віларт” є кіпрські “Оушен Плаза Проджект (Кіпр) Лтд”, 99,999%, і “ТПСфінанс Лтд”, 0,001%). Кінцевими бенефіціарами ТОВ виступають Лілія Роттенберг і Андреа, Сюзанна, Джейпракаш Валлабхі.

Довідка Finance.ua:

  • Група компаній “Драгон Капітал” заснована в 2000 році і є однією з найбільших на інвестринку України.
  • Протягом останніх двох років компанія істотно наростила портфель комерційної нерухомості в Україні, зокрема, – ТРЦ Victoria Gardens у Львові (48,2 тис. кв. м), ТЦ “Піраміда” в Києві, логістичний комплекс класу А East Gate Logistic (Бориспіль), 60% в логістичному комплексі класу А West Gate Logistic (Стоянка), складський комплекс у Бучі, бізнес-центри “Прайм” і “Євразія” в Києві тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас