Абрамович заморозив будівництво стадіону «Челсі» після невидачі візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абрамович заморозив будівництво стадіону «Челсі» після невидачі візи

Світ
769
Футбольний клуб «Челсі», власником якого є російський мільярдер Роман Абрамович, оголосив про замороження проекту зі створення нового стадіону.
У повідомленні клубу причиною припинення проекту названий «несприятливий інвестиційний клімат».
«Клуб не встановлює часових рамок для можливого перегляду цього рішення», – йдеться в повідомленні «Челсі».
Навесні 2017 року повідомлялося, що міська влада Лондона підтримала запропонований керівництвом «Челсі» план знесення існуючого стадіону «Стемфорд Брідж» і будівництва на його місці нового стадіону, здатного прийняти майже в півтора рази більше глядачів – 60 тис. замість 41,6 тис.
«Лондон – одне з найбільших спортивних міст світу, і я радий, що вже скоро до безлічі фантастичних спортивних арен в столиці додасться новий стадіон «Челсі», – говорив тоді мер Лондона Садик Хан.
Вартість будівництва нового стадіону оцінювалася тоді в £500 млн ($666 млн), ввести стадіон в експлуатацію планувалося в 2021-2022 роках. На час будівництва тимчасовим притулком «Челсі» мав стати заново побудований (в 2003-2007 роках) стадіон «Уемблі».
Про замороження проекту будівництва нового стадіону «Челсі» було оголошено незабаром після того, як у Романа Абрамовича виникли проблеми з в’їздом до Великобританії. Через відсутність візи мільярдер навіть не потрапив на фінал Кубка Англії, в якому «Челсі» обіграв «Манчестер Юнайтед». За даними джерел The Bell, термін дії візи Абрамовича закінчився ще за три тижні до спроби в’їзду, а її продовження затягнулося.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас