У банківському секторі плинність персоналу - близько 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банківському секторі плинність персоналу - близько 30%

Особисті фінанси
712
За даними експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, найбільше зростання кількості вакансій до літа відбулося в сфері “Туризм, готелі, ресторани”. Туристична інфраструктура готується до “відпускної кампанії” українців, до поїздок на відпочинок і весіль, пише “Сегодня”.
Є хороші новини і для ділових людей: зростання кількості пропозицій в сфері “Банки, інвестиції, лізинг”.
“Традиційно в розпал весни роботодавці починають шукати студентів і молодих фахівців для програм стажувань та практик”, – пояснює Катерина Криворученко, керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Як зазначає Криворученко, компаніям доводиться докладати все більше зусиль, щоб отримати хорошого фахівця в команду.
“Незважаючи на те, що в квітні на одне вакантне місце претендували три фахівці. Найвищий рівень конкуренції – серед менеджерів вищої ланки і в сфері видобутку сировини”, – говорить вона.
Компанії витрачають вдвічі більше часу для заповнення вакантних посад, повідомляє Тетяна Микитович, директор HR-провайдера Smart Solutions. В середньому в банківському секторі, наприклад, плинність персоналу – 30%.
Експерт зазначає, що при цьому відтік кваліфікованих фахівців на Захід триває.
“До того ж низький рівень народжуваності в Україні з 1990-го по 2001 рік призвів до того, що в країні вже відчувається брак випускників університетів і молодих працівників”, – зазначає Тетяна Микитович.
Чим менше претендентів і чим активніші закордонні роботодавці, тим складніше українським компаніям залучати якісних кандидатів і молоді таланти.
“Частина вирішення проблеми – дати більше корпоративних переваг потенційним співробітникам, – вважає Микитович. – Ринок став дуже гнучким, і нове покоління вимагає варіативності. Робота частково вдома, в певні години – це те, що потрібно”.
За словами експерта, сучасна економіка вимагає альтернативної зайнятості: брати людей на конкретні проекти, тимчасово. І законодавство має надати працівнику і роботодавцю можливість вирішувати, в якому форматі співпрацювати, переконана Тетяна Микитович.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас