ЄК пропонує створити в довгостроковому бюджеті ЄС функцію стабілізації інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК пропонує створити в довгостроковому бюджеті ЄС функцію стабілізації інвестицій

Світ
113
Єврокомісія пропонує створити в наступному довгостроковому бюджеті ЄС на 2021-2027 роки Європейську функцію стабілізації інвестицій – механізм підтримки країн єврозони, що потрапили в непросте становище, через загальний бюджет всього Євросоюзу.
Цей інструмент буде “допомагати стабілізувати рівні державних інвестицій і допомагати швидкому відновленню економіки в випадках серйозних економічних потрясінь у країнах єврозони, а також в тих (державах ЄС), які беруть участь у Європейському механізмі обмінних курсів (ERM II)”.
Єврокомісія вважає, що цей інструмент допоможе підтримувати рівень державних інвестицій в разі виникнення в країні проблем, зберігаючи, тим самим, економічну стабільність. Через цей інструмент країни ЄС зможуть, за задумом ЄК, отримати кредити, гарантовані бюджетом Євросоюзу, в розмірі до 30 мільярдів євро, йдеться в матеріалах ЄК.
Планується, що кошти для кредитування будуть залучатися Єврокомісією на ринку. Пропозиції Єврокомісії мають бути схвалені Радою ЄС і Європарламентом.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас