Google випустила Chrome 67 з підтримкою WebXR і сенсорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустила Chrome 67 з підтримкою WebXR і сенсорів

Фондовий ринок
338
Google випустила нову стабільну версію Chrome. Оновлення 67.0.3396.62 містить масу виправлень, але й включає кілька істотних поліпшень. Наприклад, в цій версії функція ізоляції сайтів (Site Isolation) буде доступна більшій кількості користувачів. Вона покликана поліпшити безпеку Chrome і допомагає знизити ризики, створювані відомою апаратною вразливістю сучасних процесів – Spectre.
Друге важливе нововведення – підтримка свіжого стандарту WebXR, створеного з прицілом на веб-базовані додатки доповненої і віртуальної реальності. За допомогою нових API WebXR розробники можуть створювати VR-додатки для мобільних пристроїв, шоломів Windows Mixed Reality, гарнітур Daydream, HTC Vive, Oculus Rift тощо.
З метою більш якісної підтримки VR і для інших завдань в Chrome 67 тепер з’явилася підтримка нового API Generic Sensor. Він дозволить веб-сайтам отримувати доступ до різних датчиків мобільних і настільних пристроїв: наприклад, до акселерометра, гіроскопа, датчика орієнтації екрана, сенсора руху.
API керування обліковими даними (Credential Management API в Chrome 51 і пізніших версіях) визначив структуру роботи з акаунтами, включаючи семантику для їх створення, отримання та зберігання. Це здійснювалося через два типи облікових даних: PasswordCredential і FederatedCredential. Новий API WebAuthentication додає третій тип облікових даних, PublicKeyCredential, який дозволяє веб-додаткам створювати і використовувати міцні, криптографічно захищені облікові дані масштабу додатків для надійної ідентифікації користувачів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас