У Гамбурзі почали забороняти дизельні авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гамбурзі почали забороняти дизельні авто

Технології&Авто
851
У німецькому Гамбурзі з четверга, 31 травня, на окремих ділянках двох особливо завантажених доріг заборонений проїзд дизельних автомобілів, що не відповідають вимогам найвищого на сьогодні екологічного стандарту “Євро-6”.
Як повідомляє Deutsche Welle, на цих дорогах розташовані прилади для вимірювання рівня забруднення повітря.
На одній з доріг заборонений проїзд легкових автомобілів та вантажівок, а на іншій – лише вантажівок.
Окрім того, є низка винятків, на які не поширюється заборона. Зокрема, дозволений проїзд на дизельному транспорті для мешканців прилеглих будинків, а також тих, хто перебуває там по справах.
Екологічні організації вважають таку заборону символічною. Це зробить “лише кілька сотень метрів дороги трохи менш забрудненими”, заявив речник “Грінпісу” в Німеччині Ніклас . Екологи вимагають більш масштабних заходів для очищення повітря від автомобільних викидів, включно з широкоосяжними заборонами на використання дизельних авто.
Інші міста також готуються до заборони дизельних авто. В Штутгарті мають намір заборонити їхнє використання вже наприкінці цього року. А уряд столиці ФРН Берліна хоче перевірити можливість заборони дизельних авто починаючи з 2019 року.

Довідка Finance.ua:

  • 27 лютого Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу дозволив містам країни забороняти проїзд на дизельних авто на власний розсуд, не потребуючи для цього рішень урядів федеральних земель чи, тим паче, федеральної влади країни.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас